Koirakoululaisia 2022

Joulukuu 

Olen sk collie -tyttö, Kukka,  täytin hiljattain jo yhden vuoden.    

Olen iloinen ja utelias ja innokas tutustumaan muihin karvakuonoihin. Toisten karvakuonojen kanssa riekkuminen onkin yksi hauskimmista touhuista mitä tiedän.

Tykkään myös kaikenlaisesta puuhastelusta mamman kanssa.  Metsässä juoksentelu on kivaa, siellä on monia jänniä hajuja ja paljon risuja joita on kiva ottaa matkaan.   Viime kesänä en vielä innostunut uimaan, mutta kahlailu vedessä oli ihan mukavaa.

Koirakouluun tultiin, kun mamma halusi vinkkejä tapakasvatukseeni.

Minusta on aina hauskaa tulla kouluun mamman kanssa ja viime aikoina ollaan treenattu rally-tokoa. Olin jo ensimmäisissä möllirally-toko kisoissani ja osasin temput aika hyvin vaikka mamma sohlailikin vähän omiaan. Onneksi Tiltu ja kumppanit antaa mammalle hyviä vinkkejä. Haluaisin joskus päästä ihan oikeisiin kisoihin, mutta vielä riittää harjoiteltavaa mamman kanssa ennen kuin sinne päästään. 

Terveisiä kaikille karvakuonoille   Kukka

 

Marraskuu     

Jessie is a rescued mixed breed girl, about 3 years old. Before my friend took her from a shelter last year, she had already changed owners.
After that my friend herself had to move abroad and couldn't keep the dog, so we decided to leave Jessie with me. We have been together for
over half a year since then.

Jessie is usually quiet and calm at home. Outside she is not very interested in other dogs, people and cars, but is extremely interested in
rabbits, squirrels and everything edible that she is able to locate. Her favorite treats are dental sticks and cucumbers.

I initially came to the school because the dog used to pull the leash hard. While the difference was quite noticeable already after the
first lesson, I realized that there is much more to obedience than just setting the rules for walking together and that I find the whole activity quite engaging and fun. Jessie also seemed to enjoy our training time, so I decided to continue practicing for TOKO Rally. It's
not easy, and she is still often getting distracted by all the smells around, but we're working on that :)

Best regards  Mikhail Golubev

 

Lokakuu       

Hei kaikille!    

Olen 2-vuotias rottis tyttö Espoon Vallikalliosta missä asun mamman kanssa. Nuoriso käy mua aina välillä moikkaamassa ja joskus pääsen niiden luokse Mikkeliin.

Remmissä kulkeminen on mulle välillä aika haastavaa. Joten aloitin kesällä Tiltun koirakoulussa yksityistunneilla ja siitä siirryin ryhmätunneille. Tunneille menen innokkaana koska saa paljon herkkuja, mutta välillä hyvät tuoksut ja muut kaverit siellä häiritsee mun keskittymistä. Paljon oon oppinut uusia juttuja, ja paljon on vielä opittavaa.

Viime viikolla kokeiltiin jo rally-tokoa, se oli kivaa. Luulen että se on mun ja mamman juttu.

Suuri kiitos Tiltulle kun oot auttanut mua ja mammaa!

Syysterveisin, Donna

 

Syyskuu    

Moi,

olen Junnu, kohta 2v5kk vanha australialainen komistus, ainakin mun mamin mielestä. Virallisemmin

Australian paimenkoira. Asustelen Espoon Nöykkiössä.

Olen luonteeltani aika avoin, kohtalaisen energinen ja mukavan itsenäinen. En ole mikään kainalokoira, vaikka mamin mielestä voisin enemmänkin olla.

Mielipuuhaani on peurojen, jänisten, oravien, kissojen jne jahtaaminen. Linnut olen jo jättänyt rauhaan, en oppinut lentämään.

Mami on tehnyt aika paljon töitä sen eteen että jättäisin noi jahtaamiset. On kuulemma ollut haasteellista, kuin myös taluttimessa kulkeminen aika ajoin. Minuun ei muka saa kontaktia. Tämä oli se suurin syy, miksi mami toi minut kouluun.

Aloitin alkuvuodesta Tiltun tunnilla ja siitä lähtien mami on tuonut minua säännöllisesti tunneille. Treenattu on vaihtelevasti rallya, kontaktitreenejä, yksäritunteja ja kerran pääsin kokeilemaan nenä-duuniakin. Mami on ollut tosi tyytyväinen ja minullakin on ollut hauskaa. Välillä turhauttaa kun toi mami on niin hidas oppimaan noita liikkeitä. Mutta se yrittää kovasti.

Harrastuksiini kuuluu myös paimennustreenejä lampailla silloin tällöin. Se on jännää puuhaa, enkä oikein malta pysyä pöksyissäni. Lisäksi ollaan kokeiltu vepeä. Se vasta on jotain, koska saan painaa täysillä veteen tai hypätä veneestä. Olen käynyt vasta muutaman kerran, mutta minusta kuulemma löytyy potentiaalia.

On niin siistiä kun minut valittiin kk koirakoululaiseksi. Kyllä nyt jaksaa taas treenata ja ehkä jonain päivänä toi mami uskaltautuu kisaamaan, minähän jo osaan.

Mukavaa syksyä kaikille ja hyviä treenejä. Valtavan iso kiitos Tiltulle ja koirakeskuksen väelle kaikesta avusta mitä olette mun mamille antaneet :)

Syysterveisin Junnu

 

Elokuu

Hei, olen Bondi - salainen agentti ja hurmuri! Hiivin liukkaammilla alustoilla niin hiljakseen,   että omistaja väitti araksi. Tiltun opeissa olen ymmärtänyt, että ihan kaikkialla ei agentin varovaisuutta tarvita. Tällä hetkellä harjoitellaan takajalkojen löytämistä - ilmeisesti niitäkin pitäisi välillä käyttää. Rakastan metsässä päätöntä säntäilyä, ja erityisesti omistajan ympäri kiehnäämistä (mielellään koko painolla, että kaatuu). Tiedän olevani kovin ihana, ja jos minulle kovin flirttailet (kehut), ja olen sinut todennut turvalliseksi agentti vaistoillani, heittäydyn mielelläni sinunkin jalkoihisi kiehnäämään. Olen kaksi vuotias, ja pikku-pennusta asti käynyt tunneilla. Narunjatke on laiska minua viemään treeneihin tarpeeksi säännöllisesti, vaikka sinne mielellään olen aina menossa! Kenties asiasta pitäisi ottaa yhteyttä Lassie-liittoon... 

Terkuin, Eira & Bondi

 

Heinäkuu   

Tulipa iloisena yllätyksenä, että minut on valittu Espoon Koirakeskuksen kuukauden koirakoululaiseksi.

Aloin harrastamaan rally-tokoa emäntäni kanssa koska hän halusi oppia paremmin kommunikoimaan kanssani. Lähtötilanne oli aika heikko koska hän oli epävarma taidoistaan ohjata minua ja taisi hän myös hieman epäillä haluani yhdessä tekemiseen ja kykyäni uuden oppimiseen. Mutta Tiltun, loistavan kouluttajan, ohjauksessa

epävarmuudet on vaihtunut varmuuksiksi: Kun emäntäni on saanut selkeyttä kommunikointiin kanssani, halukkuuteni yhdessä tekemiseen ja uuden oppimisen on kasvanut kerta kerran jälkeen. Odotan aina innolla seuraavaa rally-tokoa ja aina jokainen koulutuskerta on ollut liian lyhyt.�

Tästä kaikesta haluan antaa SUUREN KIITOKSEN TILTULLE, joka emäntäni "henkisten jumien" lisäksi on hieronnalla ja laserhoidolla poistanut minua pitkään vaivanneita jumeja.

Irisa, venäjänvinttikoira, 3,5v.

 

Kesäkuu  

Hei,

Olen 10 kuukautta vanha länsigöötanmaanpystykorvauros Jalo (Iraweiler Juniperus) ja asun Espoon Latokaskessa. Olen käynyt Espoon Koirakeskuksen koulutuksissa jo melkein puoli vuotta, ihan pikkupennusta lähtien. Emäntäni kanssa on oltu monessa eri ryhmässä, taitotunneilla ja kokeiltu myös nose workia.

Olen luonteeltani vauhdikas ja itsenäinen. Emäntäni sanoo, että minä olen ”aikamoinen tapaus” - tiedä sitten että mitä se oikein tarkoittaa… Lempihommaani on metsässä vapaana juokseminen ja koirapuistoilu. Kevään aikana olen alkanut myös innostua rally-tokosta. Onpa emäntäni kehunut minua jopa ihan taitavaksi menijäksi! Huomasin myös itse, miten hauskaa on seurata. Osaan myös mennä maahan ja pysyä paikallani. 

Koulutuksissa on sattunut monenmoista: Kerran leikin niin hurjasti lelullani, että maitohammas irtosi. Ja kerran luoksetulo oli niin vauhdikas, että juoksin melkein ulos asti! Mutta viime aikoina olen alkanut kuunnella emäntää enemmän ja siitähän saa sitten myös enemmän kehuja, rapsutuksia ja nameja. Aloitin myös harrastamaan pelastusetsintää raunioilla ESPY:ssä (Espoon seudun Pelastusalan Yhdistys ry) ja se on kovin mielenkiintoista ja vähän jännääkin hommaa. Sielläkin on hyötyä siitä, että osaa käskystä tulla luokse tai pysähtyä.

Töpönheilautuksia kaikille ja haukutaan, kun tavataan! (Minä myös pussailen mielelläni niin koiria kuin ihmisiäkin!)

Terveisin, Jalo

 

Toukokuu

”Moi kaikki!   

Olen 8 kk ikäinen suomenlapinkoira neitokainen Una (Arctic Hero’s Gloria) ja asustelen Espoossa ihmisvanhempieni kanssa. Olen käynyt tammikuusta asti kontakti tunneilla ja mielestäni niissä parasta on ihmiseni valmistamat lihapullat, joiden vuoksi tekisin oikeastaan mitä vain. Seuraavaksi ajattelimme kokeilla rally-tokoa. Odotan ensimmäistä kesääni innolla koska minusta tulee silloin venekoira! Uusista pelastusliiveistä en tosin pidä.  Nähdään koirakoulussa!  T. Una & Riina”

 

Huhtikuu    

Hei,

Olen 1v 3kk vanha sileäkarvainen mäyräkoira Como. Löysin perheen, joka pitää minusta hyvää huolta ja rakkautta riittää.Olen perheen ainut lapsi, joten saan jakamattoman huomion 24/7.Pentukoulusta lähtien ollaan reenailtu mamman kanssa lähinnä perustottelevaisuutta ja taso 2 on nyt suoritettu.Tästä jatkamme iloisin mielin Rally Tokon merkeissä:).

Vuosi sitten heinäkuussa pistimme Facebookiin pk-seudun mäyräkoiratreffit sivuille kutsun ja siitä lähtien olemme treffanneet lukuisia mäyräkoiria joka sunnuntai Jupperin (ja nykyisin myös Vermon) koirapuistossa.

Nyt tästä upeasta jengistä koostuvan 12 mäykyn kanssa olemme treffanneet Espoon Koirakeskuksen sisätiloissa joka toinen sunnuntai joulukuusta huhtikuuhun. Tunti saadaan leikkiä ihan vapaasti rakkaiden kavereiden kanssa ja mikä parasta, lämpimässä sisätiloissa!

I Love My life�.

 

Maaliskuu  

Olen Venla (Beries Frosty Verity) ikää on 1 vuosi ja 2 kuukautta. Asun Kirkkonummella Luomassa perheeni kanssa. Minulla on myös kotona kaverina kääpiösnautseri Minttu ja kaksi kissaa. Luomassa on hienot ulkoilumahdollisuudet ja minusta onkin parasta juosta vapaana metsässä. 

Aloitin käymään pentuna Tiltun yksityistunneilla ja siitä siirryin penturyhmään. Olen kokeillut agilityä ja rally-tokoa. Rally-tokossa olenkin kerennyt aloittamaan kilpailemisen. 

Hyvää kevättä ja treenaamisen iloa kaikille!

 

Helmikuu        

Bonjour!

Olen 8-kuukautinen käyttölinjainen labradorinnoutaja nimeltä Eve. Olen kotoisin Ranskasta, Orléans:in läheltä, josta minut haettiin viime kesänä, kun olin 2 kk vanha.

Aloitin koirakoulun 3-kuukautisena ja pääsin ryhmätunneille. Siellä on mielestäni todella hauskaa ja olen oppinut paljon uusia sekä hyödyllisiä asioita viimeisten kuukausin aikana. Aion käydä sitten isompana metsästämässä, jonka takia käyn myös metsästyskoulua.

Minulla on ihana punainen nenä ja kullanruskeat korvat. Ominaista minulle on kova metsästysvietti ja vahtiviettikin löytyy. Kotona tykkään oleskella ikkunan vieressä, mistä voin seurata lenkkeilijöitä. Käyn päivittäin viereisissä metsissä juoksentelemassa, jossa voin purkaa energiaani.

Olen hyvin energinen ja tykkään kaikista ihmisistä. Minulle maistuu ihan kaikenlainen ruoka, jopa kärpäset. Välillä minulle jopa tuodaan hirvenluita, nam!

Hauska fakta minusta: Häntäni murtui ennen kuin minut haettiin. Syytä ei tiedetä, varmaan riehuin liikaa. Se ei kuitenkaan hidasta menoani yhtään!

Odottaen seuraavaa koirakoulun tuntia,

Eve

 

Tammikuu 

"Hei kaikki! Täällä esittäytyy juuri vuoden täyttävä kleinspitz-neiti Domino. Olen käynyt Koirakeskuksen tunneilla puolisen vuotta ja aloittelen pian rally-tokon alkeisryhmässä.

Nautin metsälenkeistä ja koirapuistoissakin on kiva välillä nähdä karvakamuja. Näin talviaikaan lumi on ihan paras juttu, ja tykkään heittäytyä maahan kieriskelemään tai juosta lumipenkassa. Rakastan ihmisiä ja rapsutukset on parasta, sylissäkin voisin viihtyä loputtomiin. Mutta osaan kyllä olla aika kovapäinenkin välillä - etenkin käsittelyn suhteen, en tykkää, että tassuihin kosketaan! Sen kanssa on kuulemma vielä treenaamista.
Olen ihmisvanhempieni eka oma koira ja vuoden aikana ne on kuulemma huomanneet, että oppimista on koiran lisäksi myös ihmisilläkin, mutta onneksi minä sentään olen nopea oppimaan (ainakin silloin kun on nameja tarjolla)!
Ihanaa talven jatkoa kaikille <3
Domino"

 

Yhteystiedot

OivaKoira 

Tontunmäentie 21,

02200 Espoo

info@oivakoira.fi

050-594 22 87 

AVOINNA MA-SU
sop.mukaan klo 7-23.
 

YHTEISTYÖSSÄ MUKANA

 

     

 

 

 

Powered by Aava 3