Koirakoirakoululaisia 2020

Joulukuu 

Heips!

Olen Toma(Paavo), 7kk lapinporokoira Kittiläntien varresta, pienimuotoiselta huskyfarmilta, josta kotiuduin Helsingin Maunulaan. Seurana minulla on taitava ja jo pitkään kisamielellä harrastanut 3v lapinporokoira narttu ja jo hieman vanhempi kissa. Kolmipaikkaisen lauman vanhin koira poistui muutama kuukausi sitten, onneksi ehti opettaa minulle paljon tärkeitä taitoja.

Olen aloittanut kymmenviikkoisena henkilöetsinnän. Ensin nakkirinkiläisenä, nyt menen jo tosi lujaa ilmavainulla suoraan maalimiehen luo. Kunhan kasvan isoksi, minulle on tarkoitus opettaa rullailmaisu ja käyttää myös raunioilla. Olen ollut myös heti

rokotusten jälkeen mukana agilityhallilla missä tutustuin alkuun ensin putkiin, erilaisiin alustoihin ja yleiseen oleiluun. Nykyään teen jo vajaan kymmenen esteen ratojakin putkilla ja hypyillä (rimat ihan alhaalla), ja olen tosi nopea ja armoton. Haukun myös kiivaasti vuoroani odotellessa kentän laidalla jos häkki on unohtunut kotiin. Häkissä osaan rentoutua.

Tiltun tunneilla aloitin kesällä. Ensin muutamalla yksärillä, jonka jälkeen kävin penturyhmässä ja nyt olen kontaktiryhmässä. Oppiminen on kivaa! Omistajani yrittää olla mahdollisimman selkeä, rauhallinen ja tarkka ohjatessaan minua, sillä kuumun nopeasti ja toisaalta myös väsynkin vielä herkästi.

Minun on tarkoitus isompana treenata agilityn ja henkilöetsinnän ohella tottelevaisuutta ihan tosissaan, sekä vastapainona noseworkia. Minut on otettu aikeena tehdä minusta hyvähermoisen seuralaisen lisäksi sinnikäs harrastuskoira. Hieno hommakoira minusta tuleekin.

 

Marraskuu 

Hei!

Olen Minttu (EE & LT JMVA Beries Frosty Miranda) 2 1/2 - vuotias kääpiösnautseri. Asun Kirkkonummella Luomassa perheeni kanssa. Meillä asustaa myös pari kissaa, joiden kanssa tulen hyvin toimeen. Pihapiirissä on myös hevosia. Olenkin tottunut jo pienestä pitäen reissaamaan hevostapahtumissa. Luomassa on hienot ulkoilumahdollisuudet ja tykkäänkin juosta vapaana metsässä.

Aloitin käymään pentuna Tiltun yksityistunneilla ja siitä siirryin penturyhmään. Tarkoitus oli saada hyvät sosiaaliset taidot ja perustottelevaisuus.

Olin niin innokas oppimaan, että en lopettanutkaan siihen. Olen käynyt jo yli 2 vuotta Espoon koirakeskuksessa. Kokeilin agilityä, tokoa ja rally-tokoa.

Rally-tokossa kilpailin ensimmäisen kerran lokakuussa. Kilpailut onnistui niin hyvin, että jatkamme sen parissa treenejä ja kisailua.

Treenaamisen iloa kaikille!

 

Lokakuu

Hei,    

Olen 1 -vuotias Cockerspanieli Lily Espoosta. Aloitin Tiltun koirakoulussa tammikuussa yksityistunneilla ja kevään aikana olen kokeillut erilaisia ryhmätunteja. Menen aina innolla koulutuksiin oppimaan uutta ja olen iloinen, että Tiltu opastaa emäntää paremmaksi ohjaajaksi. Koirakoulussa kun saa opetusta juuri meidän tarpeisiin.

Olen nopea oppimaan, mutta emännän hyörinä ja höpötys sekä ihanat hajut matossa häiritsevät välillä keskittymistä. Remmissä kulkeminen on välillä haastavaa, kun emäntä etenee niin hitaasti kohti ihania hajuja ja paikkoja.

Tiltun tunneilta olen saanut hyvän pohjan perustottelevaisuuteen, mikä on näkynyt esim. syksyllä aloittamassani agilityharrastuksessa: jaksan odottaa, kuunnella käskyjä ja seurata ohjaajaa.

Lempipuuhaani on uiminen, jossa olenkin todella taitava. Osaan sukeltaakin tarvittaessa. Harmikseni emäntä ei yleensä päästä minua täällä kaupungissa ihaniin lätäköihin ja ojiin temmeltämään.

Myös maalla pelloilla ja metsissä vapaana juokseminen on lempipuuhaani, varsinkin kun uimarannat on lähellä ja pääsee, ainakin kesäisin, joka päivä uimaan. Lumesta ei ole paljon

muistikuvaa, kun sitä ei viime talvena juuri näkynyt, joten sitäkin odotan innolla.

Olen aina halukas oppimaan uutta ja kokeilemaan uusia juttuja, joten odotan innolla mitä koirakoulussa seuraavaksi tulee eteen.

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille. T. Lily

 

Syyskuu

Hej, My name is Signe and I'm a 1 year and 3 months old English Springer Spaniel. I'm originally from Lahti and moved to Espoo last summer and live in Niittykumpu now with my new family.

We started in Tiltus dog school in March with private lessons and learnt A LOT since then. After that we continued with groups and we really enjoy them as they keep us motivated and we get useful feedback to improve our training. I always get excited when we come to Espoon Koirakeskus and especially the new floor is so awesome! So many smells! I love using my nose, so sometimes I get carried away sniffing, but Tiltu always has some good tricks to get my attention back.

In my free time you can either find me at the beach or in the forest. I really love swimming and running around like crazy. This summer I have been a lot at the Mökki and that is my absolute favourite place to be! 

Hope everyone also had a great summer and looking forward to what we will learn in the autumn groups! 

Best regards, Signe & Victoria

 

Elokuu 

Heippa, Olen espanjanvesikoirapentu Pipsa (5kk, Maravilloso Traza Ojo) ja aloitimme ihmismamini kanssa koirakoulun Tiltun yksityistunneilla kesäkuun alussa. Mami halusi ymmärtää minun käyttäytymisestä ja sen hallinnasta enemmän ja oppia minun harjoittamistani ihan käytännössä. Hihnakäytöksessä oli parantamisen varaa ja olin aika villi pakkaus. Nyt on jo muutaman kerran käyty ryhmätunneilla ja mami on oppinut ohjaamaan mua paremmin. Tiltusta ohjaajana tykkään niin paljon, että välillä meinaa mennä villiksi. Mutta olen myös oppinut rauhoittumaan. Mökillä tehdään ahkerasti luoksetuloharjoituksia, seuraan jo nätisti ja muutoinkin kuulemma olen innokas oppija. Häntää heilutan heti vimmalla jos mami kysyy, että tehtäiskö pieni harjoitus. Mami toivoo jatkossa, että opitaan tottelevaisuutta ja voitaisiin löytää mulle sopivia harrastusmuotoja, joita voitaisiin tehdä koirakeskuksessa. Jos oikein hyvin menee toivoisin pääseväni vaikka ihan kisaamaan jossakin lajissa. Olenhan oppivainen tyttö ja odotankin innolla syksyn koulutustunteja.

 

Heinäkuu

Heippa kaikille,   
Olen vuoden vanha havannankoira Matinkylästä. Nimeni on Malla (Glory Lily’s Enjoy your love) ja olen käynyt kouluttamassa emäntääni Espoon koirakeskuksen koulussa syksystä 2019 lähtien. Aluksi emäntä tarvitsi oppia siitä, miten hallita mun virettä kotona ja viedä nätisti lenkeillä. Sitten aloitettiin peruskontaktin harjoittelu ja täytyy tunnustaa, että opin nopeammin kuin mamma. Sillä on niin paljon uusia asioita opittavana, ettei aina pysy kaikki asiat järjestyksessä sen päässä. Onneksi se saa hyvää ohjausta kouluttajilta.
Ollaan me todistetusti jotain saavutettu yhdessä, sillä pääsimme taitotaso-2 testistä juuri läpi. Tosin mamma meinasi mokata siinäkin...huoh!
Seuraavaksi suunnittelin vieväni emännän perehtymään Rally-tokoon. Siinä sillä riittää paljon uutta opittavaa.
Rakastan näitä koirakoulutunteja ja emännän kanssa harjoittelua. Lisäksi metsässä juokseminen on ihan parasta!
Aurinkoista kesää kaikille, toivoo Malla

 

Kesäkuu

"Heippa kaikille"        

Olen Viva (Hyberhyber Unelmista totta), 4-vuotias mudinarttu Espoosta. Siirryimme Espoon koirakoulun tunneille viime vuonna muuttomme yhteydessä. Omistajani harrastaa kanssani tavoitteellisesti Rally-Tokoa, jossa meillä olisi seuraavaksi tarkoitus korkata Voittaja-luokka. Meihin törmää myös ajoittain agilityssa, koiranäyttelyissä sekä nose workissa. Edellä mainittujen lajien lisäksi toimimme hanhikoirakkona Helsingin Viikin Opetus- ja tutkimustilalla. Meillä asustelee seurakoirana myös samanikäinen jackrusselinterrieri Kenzo, joka ajoittain tutustuu harrastusmaailmaan koirakoulun tunneilla. Aurinkoista kesää kaikille ja nähdään harrastuskentillä!    Kesäisin terkuin, Viva ja Hanna-Mari"

Toukokuu 

Hei,

olen Ronja, 2-vuotias shetlanninlammaskoira Espoosta. Aloitin koirakoululaisena helmikuussa Tiltun yksityistunneilla ja kevään aikana olen käynyt erilaisilla ryhmätunneilla. Koirakoulussa minua ohjaa alakouluikäinen emäntäni ja yhdessä olemme oppineet kontaktitaitoja, hajuetsinnän alkeita ja rally-tokoa.
Ehkä syksyllä päästään kokeilemaan kisoja rally-tokossa, se kyllä vähän jännittää. Olen innokas ja kuuliainen oppilas ja tulen aina vauhdilla ja haukkuen autolta koirakoululle, koska siellä on aina niin kivaa!
Koirakoulussa osaan käyttäytyä hyvin, mutta kuulemma kävelyllä ei saisi vastaantulijoille räksytellä. Taitaa olla vielä oppitunteja koirakoulussa edessä eri aiheista. Mutta ei se haittaa, koska on hauskaa käydä koirakoulua ja touhuta erilaisia juttuja yhdessä emäntäni kanssa.

Huhtikuu

Heissan!   

Minä olen 6 kk Luna (Connections Siljans Miss Claudette) ja olen rodultani Papillon. Asun Espoon Olarissa perheessä, jossa on kolme kouluikäistä lasta. Kaverina minulla on ragdoll kissa, joka sietää minun leikkejä hyvin. Synnyin Jyväskylässä ja olenkin jo pikkuisena matkustanut junassa. Olen omistajani ensimmäinen oma koira, joten hänellä riittää oppimista =)

Luonteeltani olen erittäin utelias, leikkisä, vilkas sekä fiksu. Rakastan ihan kaikkea, ihmisiä, eläimiä autoja, lehtiä, leikkejä.. elämä on niiiiin mahtavaa!

Lempipaikkani on metsä, jossa saan vapaana juosta, loikkia, leikkiä piilosta ja ihan vain haistella kaikkea. Viihdyn toki myös sylissä ja rakastan masurapsuttelua.

Tiltun koirakoulussa aloitettiin yksityistunneilla, josta sitten siirryttiin pentukouluun. Meidän tavoitteena on oppia arkitottelevaisuutta ja keskittymistä. Opin nopeasti uusia asioita mutta haastetta tuo lähiympäristö kun olisi kaikkea kivaa nähtävää, kuultavaa ja haisteltavaa. Koirakoulussa olen jo ollut reippaasti. Osaan hetkittäin rauhoittua ja keskittyä, joten olen kivasti oppinutkin jotain perusasioita. Myös omistajani on oppinut jotain, vaikka sitä uutta asiaa on paljon. Tästä eteenpäin odotellaan omistajan ja lasten kanssa innolla kevättä ja kesää.  Terkkuja kaikille koirakoulukamuille ja nuuhkaistaan kun tavataan =)

Luna ja perhe

Maaliskuu 

Hei,
olen berninpaimenkoira Ben 3-vuotta Espoon Hyljelahdesta. Aloitin Tiltun yksityisoppilaana tammikuussa ja olen omistajani kanssa todella innostunut. On ihanaa, kun saamme neuvoja juuri meidän tarpeeseemme. Tavoitteenamme on kerrata ihan arkitottelevaisuutta ja parantaa vuorovaikutusta. Omistajani sanoo, että minulla on joskus valikoiva kuulo. Sehän ei ole totta. Olen vain oppinut milloin kannattaa olla kuulolla. Tiltun neuvoilla ja kovalla työllä uskon, että opimme yhdessä omistajani kanssa paljon. Meitä näkee myös ryhmätunneilla kevään aikana. Oppimisen iloa kaikille. t, Kirsti & Ben

Helmikuu   

Hei, olen Hubbe, 10 kuukautta vanha novascotiannoutaja. Asun Espoon Niittykummussa, mutta pääsen usein mökkeilemään Kirkkonummelle. Siellä vedän spurtteja mökin ympäri ja kesällä myös uin. Metsälenkit ovat parhaita, mutta viihdyn myös sohvalla telkkarin edessä. Lemppariohjelmani on Avara luonto. Aloitin Tiltun pentukoulun 10-viikkoisena pentuna ja silloin taisinkin nukahtaa kesken tunnin. Olen oppinut koirakoulussa paljon! Nykyään pysyn hereillä koko tunnin. Odotan innolla seuravaa tuntia ja uusien asioiden oppimista!
Terveisin, Iris & Hubbe

 

Tammikuu

Hei, olen Pyry, 10 kuukauden ikäinen keskikokoinen villakoira. Asun Kirkkonummella nelihenkisessä perheessä. Luonteeltani olen innokas, utelias, rohkea ja iloinen. Tykkään seikkailla metsissä, leikkiä koirakavereideni kanssa ja opetella uusia asioita. Sanovat, että olen nopea oppimaan ja että olen kehittynyt paljon koirakoulussa, jossa käymmekin säännöllisesti. Läpäisin juuri taitotesti 3:n ja ajattelin seuraavaksi lähteä tutustumaan rallytokon ja agilityn maailmaan. Isona minusta tulee työkoira. Aloitan pian hypokoirakoulun, jossa opin haistamaan omistajani liian matalat ja korkeat verensokerit. Haistelu kuuluu muutenkin lempihommiini.  Puuhakasta ja tuoksurikasta uutta vuotta kaikille karvakamuille!

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

OivaKoira 

Tontunmäentie 21,

02200 Espoo

info@oivakoira.fi

050-594 22 87 

AVOINNA MA-SU
sop.mukaan klo 7-23.
 

YHTEISTYÖSSÄ MUKANA

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Aava 3