Koirakoululaisia 2024

Kesäkuu  

Cola, Reppulin Hallacar, on paimensukuinen lapinkoirapoika. Cola oli jo pikkupentuna aktiivinen ja utelias. Muiden pentujen ollessa enemmän emon suojissa, tervehtimiskäynnillä Cola suuntasi luoksemme ja pyöri muutenkin kuin väkkärä pitkin pentuhuonetta.

Colan sateenkaarisillalle siirtynyt edeltäjä oli hyvin koulutettu lapinkoirauros, joten halusimme myös Colasta yhteiskuntakelpoisen yksilön. Cola aloittikin OivaKoiran pentukoulussa jo 10vko iässä. Colan kouluttaminen on ollut melko haastavaa, sillä hän on melko itsepäinen sekä itsenäinen poika. Pippuria löytyy, eikä miellyttämisenhalua ole hirveän paljon. On kuitenkin ollut upeaa seurata Colan kehittymistä treeneissä. Myös omistaja Paula on joutunut kehittymään ja muuttamaan ajatteluaan – pentu kun ei osaakaan lukea eleitä ja ohjeita samalla lailla kuin aikaisempi vanhushauva.

Pentukoulun jälkeen olemme käyneet kontaktitreeneissä sekä aloitelleet rallytoko-harrastusta. Kotoa löytyy myös pari estettä, joilla on höntsäilty pihalla agilitya. Tuntuu, että Colalle sopii paremmin hiukan vauhdikkaampi meno.

Kotioloissa Cola on hyvin itsekseen viihtyvä. Iän myötä läheisyydenkaipuu on tosin kasvanut, ja Cola on mielellään myös sylissä paijattavana sen aikaa kun hän läheisyyttä kaipaa. Paimenkoirana Cola on aina siellä missä ihmisetkin, mutta ei ihan ihossa kiinni. Cola makoilee etäisyyden päässä tarkkaillen laumansa tulemisia ja menemisiä. Colan paras kaveri on tietenkin esiteini-ikäinen tyttäremme. Myös tyttären kanssa on tehty paljon töitä Colan ohjaamisen suhteen.

Colan lempiasioita ovat ulkoilu (etenkin talvella), koirapuistossa käyminen sekä tietenkin syöminen. Cola on kova poika haistelemaan ja maistelemaan ulkona! Viime aikoina pallot ovat alkaneet kiinnostaa, ja niitä heitelläänkin ahkeraan koirapuistossa. Cola suhtautuu kaikkiin ihmisiin positiivisesti ja etenkin koirien osalta Cola haluaisi tervehtiä ihan kaikkia. 

T: Paula

 

Toukokuu

Saksanpaimenkoira Ronnie  

 

Huhtikuu    

Eddy, Bestcoast Ian, on 1v 8kk vanha labradoodle. Eddy on iloinen ja suloinen, rodunomaisen lempeän luonteen omaava hurmuri ja kaikkien lellikki. 

Eddy on perheemme ensimmäinen koira ja hän muutti meille Ruotsista tuontisäädösten mukaisesti 3,5 kk ikäisenä. OivaKoiran koirakoulussa aloitimme hänen ollessaan 5 kk tavoitteenamme saada apua ja tukea pennun kasvatukseen ja koulutukseen. Alun kontaktiryhmästä saimmekin hyvät eväät keskinäisen suhteemme luomiselle. Tämän jälkeen aloitimme perustottelevaisuuden harjoittelun toko-ryhmässä ja olemme kokeilleet myös rallya. 

Eddy nauttii erilaisten tehtävien tekemisestä, on halukas oppimaan ja oppii uusia juttuja yleensä nopeasti. Koirakouluharrstus onkin ollut sille erittäin mieleistä. Olemme pyrkineet käymään tunneilla kohtalaisen säännöllisesti, minkä huomaa Eddyn käyttäytymisessä niin kotona kuin lenkeilläkin. Muihin koiriin Eddy suhtautuu uteliaan hyväntuulisesti ja on aina valmis leikkiin ja halimiseen, joskin toisten urosten ärhentely saattaa jäädä joskus päälle ja innostaa sitä itseäänkin räyhäämään.

Oltuaan yksin Eddy ottaa tulijat vastaan superiloisesti ja riehakkaasti hyppien ja pomppien, mikä kuulemma on tyypillistä myös lajitovereille. Uteliaana Eddy myös kurkkii pöydille, josko siellä olisi jotain parempaa kuin omassa kupissa. Pöydän reunalle vahingossa jäänyt juusto, voileivät tai muut herkut eivät jää huomaamatta vaan tulevat maistelluiksi tai pihistetyiksi. 

Työsarkaa siis vielä riittää. 

Kotioloissa Eddy nauttii läheisyydestä, rapsutuksista ja sylikoirana olemisesta, mutta viihtyy myös itsekseen touhuten omien tavaroidensa kanssa. Eddyn päivittäiseen toimenkuvaan kuuluu vahtia tarkasti ikkunasta pihalla liikkujia, etenkin koiria, ja myös keskustella naapuruston muiden koirien kanssa. Kotipihalla Eddy rakastaa pelata pallopelejä ja siitä on kehkeytynyt oiva maalivahti.

Hyvää kevättä ja kivoja koiraleikkejä toivottavat Eddy ja kotiväki.

 

Maaliskuu

Keskikokoinen snautseri Unski.  

 

 

 

 

 

Helmikuu  

Peppi on kaksi vuotias berninpaimenkoira – herkkä, hieman epävarma ja ujo tyttö. Olemme käyneet Tiltun opissa saamassa itsevarmuutta ja hihnan toiseen päähän selkeyttä ohjauksessa.  Peppi rakastaa tulla treeneihin ja onkin ollut tosi hienoa nähdä miten positiivinen yhteinen tekeminen on rakentanut molemminpuolista ymmärrystä ja lisännyt arjen sujuvuutta. Treenien vaikutus tuntuu niin hihnalenkeillä kuin kotioloissa. Yhteiselämä on harmonisempaa ja oma toimintani johdonmukaisempaa. Pepin itsevarmuuden kasvu ja luottamus minuun on lisääntynyt ja monenmoiset pelkotilat vähentyneet. On ollut itselle hyvin tärkeää saada edetä omassa tahdissa, ja että on voinut luottaa Tiltun ohjaukseen ja siihen, että hän näkee jokaisen koiran erityistarpeet.

 

Tammikuu  

Tessan tarina: Tessa on iloinen ja aktiivinen 3-vuotias whippet. Nuorempana Tessalle sattui onnettomuus, jonka takia sen liikkumista piti pitkään rajoittaa. Juoksemista rakastavan koiran kanssa tämä oli haastavaa, ja piti keksiä muita keinoja purkaa sen välillä loputtomalta tuntuvaa energiaa. Sitä kautta päädyimme tutustumaan rally-tokoon. Rally-tokossa viehättää erityisesti iloinen yhteistyö koiran kanssa.

Tiltun oppiin pääsimme viime syksynä, ja olenkin saanut Tiltulta hyviä vinkkejä, miten juuri Tessan kaltaista, toisaalta aktiivista ja aika ahnetta, mutta toisaalta melko herkkää koiraa kannattaa ohjata. Treeneistä on ollut hyötyä myös ihan tavallisessa arjessa. Tessa on aina innoissaan huomatessaan pääsevänsä treenaamaan ja tuntuu nauttivan yhdessä tekemisestä. Tavataan treeneissä!

Terkuin, Hanna & Tessa

Yhteystiedot

OivaKoira 

Tontunmäentie 21,

02200 Espoo

info@oivakoira.fi

050-594 22 87 

AVOINNA MA-SU
sop.mukaan klo 7-23.
 

YHTEISTYÖSSÄ MUKANA

 

     

 

 

 

Powered by Aava 3